Dodela grantova

U petak, 29. novembra 2019.godine sa početkom u 11:00 sati obavljeno je svečano potpisivanje ugovora o dodeli grantova za  unapređenje kvaliteta primarne zdravstvene zaštite. Svečanost je održana u amfitetatru Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Zbog velikog broja potpisnika ugovora, skup je organizovan samo za direktore zdravstvenih ustanova koje će biti korisnici grantova.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar uručio je ugovore o finansiranju i realizaciji projekata  usmerenih na unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti za 83 doma zdravlja, ukupne vrednosti 270.000.000 dinara odnosno 2,3 miliona evra. Finansijska sredstva i podrška sprovođenju programa grantova za projekte usmerene na unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti obezbeđeni su u okviru „Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije“ Ministarstva zdravlja i Svetske banke.

Uručujući direktorima domova zdravlja ugovore o bespovratnim finansijskim sredstvima, ministar dr Zlatibor Lončar istakao je da je čvrsto opredeljenje ministarstva zdravlja da se kvalitet zdravstvene usluge u primarnoj zdravstvenoj zaštiti dodatno unapredi.