Додела грантова

У петак, 29. новембра 2019.године са почетком у 11:00 сати обављено је свечано потписивање уговора о додели грантова за  унапређење квалитета примарне здравствене заштите. Свечаност је одржана у амфитетатру Ургентног центра Клиничког центра Србије у Београду. Због великог броја потписника уговора, скуп је организован само за директоре здравствених установа које ће бити корисници грантова.

Министар здравља др Златибор Лончар уручио је уговоре о финансирању и реализацији пројеката  усмерених на унапређење квалитета здравствених услуга у примарној здравственој заштити за 83 дома здравља, укупне вредности 270.000.000 динара односно 2,3 милиона евра. Финансијска средства и подршка спровођењу програма грантова за пројекте усмерене на унапређење квалитета здравствених услуга у примарној здравственој заштити обезбеђени су у оквиру „Другог пројекта развоја здравства Србије“ Министарства здравља и Светске банке.

Уручујући директорима домова здравља уговоре о бесповратним финансијским средствима, министар др Златибор Лончар истакао је да је чврсто опредељење министарства здравља да се квалитет здравствене услуге у примарној здравственој заштити додатно унапреди.