Starenje sa dostojanstvom

Starenje stanovništva je globalni problem. Trenutno u svetu oko 700 miliona stanovnika ima preko 60 godina, a procenjuje se da će do 2050. godine, taj broj dostići dve milijarde. Zato je važno dovoljno pažnje posvetiti ovoj populaciji u svakoj prilici i na svakom mestu.

Želeći da zdravstvenu zaštitu učini dostupnijom i kroz   individualni zdravstveno vaspitni rad približi načine očuvanja i unapređenja zdravlja naših najstarijih sugrađana, a samim tim obeležavajući Međunarodni dan straih koji se svake godine obeležava 01.oktobra. Dom zdravlja je organizovao kontrolu krvnog pritiska, šećera i triglicerida u Gradskom udruženju penzionera.

Sa ovim udruženjem Polivalentna patronažna služba ima dugu i uspešnu saradnju. Patronažne sestre kontrolišu njihovo zdravstveno stanje, ali i od njih učimo kako se može lepo i dostojanstveno stariti uz mnogobrojne aktivnosti i druženja.

Stari su izgradili svet u kome živimo, ugrađujući svoje bogato životno iskustvo. Mi za njih moramo imati  „toplu „reč, toleranciju i pružiti im mogućnost da mogu kontrolisati svoje zdravlje!