Старење са достојанством

Старење становништва је глобални проблем. Тренутно у свету око 700 милиона становника има преко 60 година, а процењује се да ће до 2050. године, тај број достићи две милијарде. Зато је важно довољно пажње посветити овој популацији у свакој прилици и на сваком месту.

Желећи да здравствену заштиту учини доступнијом и кроз   индивидуални здравствено васпитни рад приближи начине очувања и унапређења здравља наших најстаријих суграђана, а самим тим обележавајући Међународни дан страих који се сваке године обележава 01.октобра. Дом здравља је организовао контролу крвног притиска, шећера и триглицерида у Градском удружењу пензионера.

Са овим удружењем Поливалентна патронажна служба има дугу и успешну сарадњу. Патронажне сестре контролишу њихово здравствено стање, али и од њих учимо како се може лепо и достојанствено старити уз многобројне активности и дружења.

Стари су изградили свет у коме живимо, уграђујући своје богато животно искуство. Ми за њих морамо имати  „топлу „реч, толеранцију и пружити им могућност да могу контролисати своје здравље!