Svetski dan zdravlja

Svetska zdravstvena organizacija ove godine obeležava 75 godina borbe za javno zdravlje. Ovogodišnji slogan je „Zdravlje za sve“, što treba da nas podseti da je osnovni zadatak svih nas da obezbedimo informisanost, aktivno učešće i ravnopravnu borbu za zdravlje svim stanovnicima planete.
Zajednički cilj treba da bude da svaki čovek ima dobro zdravlje i ispunjen život u svetu mira i zajedništva. Međutim, danas se to čini teško ostvarivim.
Važno je prepoznati potrebe stanovništva, učiniti zdravstvenu zaštitu dostupnom za sve ljude i kontinuiranom edukacijom, zajednički postići ono čemu težimo.
Želeći da da svoj doprinos ,kao i svake godine, Dom zdravlja je 07.04.2023. u saradnji sa svojim partnerima obeležio „Svetski dan zdravlja“.
Ovaj značajan datum obeležili smo u Bešenovu na Bazaru zdravlja na kome su meštani mogli kontrolisati krvni pritisak, holesterol, šećer u krvi ali i izmere indexe gojaznosti i dobiti savete nutricioniste iz ZZJZ.
Takođe, radili smo EKG i pacijentima pružili mogućnost da dobiju individualne savete u vezi sa njihovim vrednostima kontrolisanih parametara i stilovima života.
Poruka svih nas bila je da samo zajedno, svi nivoi zdravstvene zaštite i svi korisnici iste, možemo sačuvati zdravlje svih!