Светски дан здравља

Светска здравствена организација ове године обележава 75 година борбе за јавно здравље. Овогодишњи слоган је „Здравље за све“, што треба да нас подсети да је основни задатак свих нас да обезбедимо информисаност, активно учешће и равноправну борбу за здравље свим становницима планете.
Заједнички циљ треба да буде да сваки човек има добро здравље и испуњен живот у свету мира и заједништва. Међутим, данас се то чини тешко остваривим.
Важно је препознати потребе становништва, учинити здравствену заштиту доступном за све људе и континуираном едукацијом, заједнички постићи оно чему тежимо.
Желећи да да свој допринос ,као и сваке године, Дом здравља је 07.04.2023. у сарадњи са својим партнерима обележио „Светски дан здравља“.
Овај значајан датум обележили смо у Бешенову на Базару здравља на коме су мештани могли контролисати крвни притисак, холестерол, шећер у крви али и измере индеxе гојазности и добити савете нутриционисте из ЗЗЈЗ.
Такође, радили смо ЕКГ и пацијентима пружили могућност да добију индивидуалне савете у вези са њиховим вредностима контролисаних параметара и стиловима живота.
Порука свих нас била је да само заједно, сви нивои здравствене заштите и сви корисници исте, можемо сачувати здравље свих!