Plaketa Grada

Svečana sednica Skupštine grada održana je 8.9.2021.godine, na kojoj su povodom Dana grada dodeljene Novembarske nagrade i Plaketa Grada. Ove godine Dan grada je proslavljen u znaku velikog i značajnog jubileja – 140 godina od kada je Mitrovica dobila status Grada.
Prisutnima se prilikom svečanosti prvo obratio predsednik skupštine grada Sremske Mitrovice, Ilija Nedić koji je pozdravio sve prisutne a potom je gradonačelnica Svetlana Milovanović, dobitnicima uručila priznanja.
Dodeljene su Novembarske nagrade, najvažnije društveno priznanje u Sremskoj Mitrovici, a takođe dodeljena je i Plakete Grada Sremska Mitrovica. Novembarska nagrada je gradsko priznanje, građanima u znak priznanja za značajna dostignuća u oblasti privrede, obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, sporta, kao i za poseban doprinos na afirmaciji grada. Plaketa Grada dodeljuje se pravnim licima i građanima koji su se posebno istakli svojom delatnošću na humanitarnom, kulturnom i drugom planu. Nagrada podrazumeva uručenje diplome. Inicijativu za dodelu nagrada i drugih priznanja pokreću preduzeća, ustanove, organizacije i građani.


Plaketa za nesebičan doprinos u imunizaciji građana dodeljena je timu za imunizaciju iz Sremske Mitrovice.
– Doktor Adil Elhag direktor Doma zdravlja u ime nagrađenog Tima za imunizaciju rekao je da je priznanje grada čast i obaveza da istim intezitetom nastavimo ono što smo započeli pre devet i po meseci. Vakcinisali smo preko pedeset osam posto stanovnika Grada, a radili smo ponekad bez pauze i praznika i nije nam bilo teško.