Плакета Града

Свечана седница Скупштине града одржана је 8.9.2021.године, на којој су поводом Дана града додељене Новембарске награде и Плакета Града. Ове године Дан града је прослављен у знаку великог и значајног јубилеја – 140 година од када је Митровица добила статус Града.
Присутнима се приликом свечаности прво обратио председник скупштине града Сремске Митровице, Илија Недић који је поздравио све присутне а потом је градоначелница Светлана Миловановић, добитницима уручила признања.
Додељене су Новембарске награде, најважније друштвено признање у Сремској Митровици, а такође додељена је и Плакете Града Сремска Митровица. Новембарска награда је градско признање, грађанима у знак признања за значајна достигнућа у области привреде, образовања, здравства, науке, културе, спорта, као и за посебан допринос на афирмацији града. Плакета Града додељује се правним лицима и грађанима који су се посебно истакли својом делатношћу на хуманитарном, културном и другом плану. Награда подразумева уручење дипломе. Иницијативу за доделу награда и других признања покрећу предузећа, установе, организације и грађани.


Плакета за несебичан допринос у имунизацији грађана додељена је тиму за имунизацију из Сремске Митровице.
– Доктор Адил Елхаг директор Дома здравља у име награђеног Тима за имунизацију рекао је да је признање града част и обавеза да истим интезитетом наставимо оно што смо започели пре девет и по месеци. Вакцинисали смо преко педесет осам посто становника Града, а радили смо понекад без паузе и празника и није нам било тешко.