Превентивни прегледи

Дом здравља Сремска Митровица у сарадњи са Градском управом за здравствену и социјалну заштиту, Заводом за Јавно здравље,  спровео је више акција превентивних прегледа у фирмама Вахали, Итону и месним заједницама. У склопу акције запосленима је контролисана тензија,гликемија и ризичниј популацији је дат ФОБ тест. Овим превентивним прегледом је обухваћено радно способно становништво које, због посла, није у могућности да исте обави у својој надлежној амбуланти.

По календару Јавног здравља 14.11.2019. обележен је Светски дан борбе против шећерне болести. У Градској кући су одржане здравствено  васпитне активности. Нашим суграђанима  смо скренули пажњу на важност превенције,здравих стилова живота и бригу о здрављу. Том приликом су могли да мере: БМИ, проценат масти и мишићне масе у телу, рачунање базалног метаболизма, гликемију, тензију и ФОБ тест у ризичној популацији. Одзив наших суграђана у овим  превентивним активностима био је задовољавајући.

Ове активности се настављају у наредном периоду и циљ нам је да обухватимо што већи број становништва. Сваки појединачни  новооткривени дијабетес и свака, на време препозната хипертензија, уз адекватну терапију, воде до побољшања здравља.

ПРЕВЕНТИВОМ ДО ЗДРАВЉА!