Посета најугроженијима

Патронажна служба, социјална радница Дом здравља и координатрка митровачког Каритаса „Света Анастазија “ – Кристина Драгишић са сарадницом Ксенијом у неколико наврата обавиле су посете породицама претходно детектованим као социо – економски угрожене и том приликом су им од стране „Каритаса“ уручени пакети хране, пакети за личну хигијену, хране за бебе, одећа за децу, постељине, ћебад и друга неопходна средства за свакодневни живот.

У питању су породице из Засавице, Гргуреваца и мајка троје младе деце из Сремске Митровице која живи након развода без икаквих прихода .

У склопу успешне срадње са „Каритасом“ пацијенткиња која је вишегодишњи психијатријски пацијент у ремисији завршила је обуку за неговатељице и већ неко време успешно ради негу старих особа.

Свакако желим да споменем и жену која је као жртва партнерског насиља стицајем околности успела да побегне из једног села у крагујевачкој општини и настанила се у Сремској Митровици где јој живи мајка која је стамбено обезбеђена, али са минималним средствима за живот. Пацијенткиња је такође укључена у обуку за неговатељице уз договор са госпођом Кристином да ће јој се након завршене обуке наћи посао.

Пацијенткиња из Гргуреваца вишегодишњем дијабетичару и жени која је била жртва партнерског насиља, сада без средстава за живот пружена је помоћ у пакетима хране и хигијене.

Корисник дневног центра „Света Анастазија“је и наш пацијент који је душевно заостала особа.