Međunarodni dan porodice

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 15. maj 1993. godine za dan porodice i na taj način istakla njenu važnost. Obeležavanje Međunarodnog dana porodice  ima za cilj afirmaciju porodice, odnosno isticanje porodice kao bitne osnove svake zajednice i svakog društva, kao važnost porodičnih vrednosti. Porodica je najvažnija i zahteva pažnju, ljubav, potrebna joj je pomoć i zaštita.

Porodica predstavlja osnovu svakog društva i ima značajnu ulogu u razvoju pojedinaca. Ona je najvažniji oslonac za svako dete i predstavlja najbolji osnov za odrastanje. Zdravu porodicu karakterišu zdravi odnosi, povezanost članova porodice i otvorena i slobodna komunikacija. Nepotpunu porodicu karakterišu problemi socijalne, emocionalne, moralne i materijalne prirode. Potrebno je što pre podići svest u društvu o važnosti porodice koja predstavlja koren i budućnost svakog pojedinca.

Polivalentna patronažna služba obeležila je ovaj dan zdravstveno vaspitnim aktivnostima u Školi za trudnice. Kroz kreativne radionice i poster prezentaciju istaknut je značaj  sigurnosti  i vrednosti porodice.