Међународни дан породице

Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 15. мај 1993. године за дан породице и на тај начин истакла њену важност. Обележавање Међународног дана породице  има за циљ афирмацију породице, односно истицање породице као битне основе сваке заједнице и сваког друштва, као важност породичних вредности. Породица је најважнија и захтева пажњу, љубав, потребна јој је помоћ и заштита.

Породица представља основу сваког друштва и има значајну улогу у развоју појединаца. Она је најважнији ослонац за свако дете и представља најбољи основ за одрастање. Здраву породицу карактеришу здрави односи, повезаност чланова породице и отворена и слободна комуникација. Непотпуну породицу карактеришу проблеми социјалне, емоционалне, моралне и материјалне природе. Потребно је што пре подићи свест у друштву о важности породице која представља корен и будућност сваког појединца.

Поливалентна патронажна служба обележила је овај дан здравствено васпитним активностима у Школи за труднице. Кроз креативне радионице и постер презентацију истакнут је значај  сигурности  и вредности породице.