Grad donirao vozilo Domu zdravlja

Kako bi bio olakšan rad patronažnim sestrama i tehničarima pri Službi polivalentne patronaže Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici, Grad Sremska Mitrovica je obezbedio novo vozilo za potrebe ove službe.

Kako bi bio olakšan rad patronažnim sestrama i tehničarima pri Službi polivalentne patronaže Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici, Grad Sremska Mitrovica je obezbedio novo vozilo za potrebe ove službe. Ova medicinska služba praktično radi na prostoru od oko 75 hiljada ljudi, koji žive u Sremskoj Mitrovici i njenim okolnim naseljenim mestima i u velikom će olakšati rad sestara i tehničara koji redovno obilaze trudnice, porodilje, novorođenčad i odojčad, kao i lica starija od 65 godina.

“Grad Sremska Mitrovica vodi odgovornu politiku kada je zdravstvena zaštita u pitanju, zato smo i danas ovde, jer je Grad obezbedio jedno vozilo, koje će služiti zaposlenima Doma zdravlja u svrhu polivalentne patronaže, upravo kako bi se obezbedila patronažna zdravstvena zaštita našim najmlađim i našim najstarijim sugrađanima. Stoga, sestrama i tehničarima želim da pređu što više kilometara ovim vozilom i da ih dobro služi”, rekao je predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica, Vladimir Pavlović.

O važnosti ovoga govorio je i dr Adil Elhag, direktor Doma zdravlja Sremska Mitrovica: “Pre svega bih da zahvalim Gradu Sremska Mitrovica na ovoj pomoći. Polivalentna patronaža u sklopu Doma zdravlja vrši terenski rad, obilazeći novorođenčad, odojčad, naše sugrađane starije od 65 godina, ali i vrše bazare zdravlja pri Mesnim zajednicama i firmama na prostoru celog našeg Grada”, kaže dr Adil Elhag, dok glavna sestra Službe polivalentne patronaže Sanja Ristić Gunjević dodaje: “Mi obilazimo sam grad i sva okolna naseljena mesta, praktično obilazimo 75 hiljada ljudi, pa će nam novo vozilo olakšati organizaciju rada”.