Град донирао возило Дому здравља

Како би био олакшан рад патронажним сестрама и техничарима при Служби поливалентне патронаже Дома здравља у Сремској Митровици, Град Сремска Митровица је обезбедио ново возило за потребе ове службе.

Како би био олакшан рад патронажним сестрама и техничарима при Служби поливалентне патронаже Дома здравља у Сремској Митровици, Град Сремска Митровица је обезбедио ново возило за потребе ове службе. Ова медицинска служба практично ради на простору од око 75 хиљада људи, који живе у Сремској Митровици и њеним околним насељеним местима и у великом ће олакшати рад сестара и техничара који редовно обилазе труднице, породиље, новорођенчад и одојчад, као и лица старија од 65 година.

“Град Сремска Митровица води одговорну политику када је здравствена заштита у питању, зато смо и данас овде, јер је Град обезбедио једно возило, које ће служити запосленима Дома здравља у сврху поливалентне патронаже, управо како би се обезбедила патронажна здравствена заштита нашим најмлађим и нашим најстаријим суграђанима. Стога, сестрама и техничарима желим да пређу што више километара овим возилом и да их добро служи”, рекао је председник Скупштине града Сремска Митровица, Владимир Павловић.

О важности овога говорио је и др Адил Елхаг, директор Дома здравља Сремска Митровица: “Пре свега бих да захвалим Граду Сремска Митровица на овој помоћи. Поливалентна патронажа у склопу Дома здравља врши теренски рад, обилазећи новорођенчад, одојчад, наше суграђане старије од 65 година, али и врше базаре здравља при Месним заједницама и фирмама на простору целог нашег Града”, каже др Адил Елхаг, док главна сестра Службе поливалентне патронаже Сања Ристић Гуњевић додаје: “Ми обилазимо сам град и сва околна насељена места, практично обилазимо 75 хиљада људи, па ће нам ново возило олакшати организацију рада”.