Preventivna aktivnost Doma zdravlja

U saradnji sa Medicinskom školom “Draginja Nikšić“ i Zavodom za Javno zdravlje Sremska Mitrovica, Polivalentna patronaža je učestvovala u aktivnosti u Gradskom udruženju penzinera, grada Sremska Mitrovica.

U prostorijama ovog udruženja organizovana su predavanja o prevencijama loma kostiju kod starih lica, gde su penzoneri edukovani kako da spreče nastanak ovih povreda, kao i kako da se ponašaju u slučaju nastanka istih.

Takođe ,pokazane su im i vežbe koje mogu uticati na prevenciju nastanka loma kosti i jačanje muskulature, odnosno održavanje aktivnosti tokom trećeg životnog doba.

Korisnici su mogli kontrolisati i krvni pritisak i šećer u krvi, kao i dobiti savete u vezi sa prevencijom nastanka povišenih vrednosti ovih parametara, ali i značaju redovne kontrole i zdravih stilova života.

Na kraju, učenici medicinske škole su omogućili našim penzionerima masaže, kao jedan vid relaksacije i terapije.

Ceo događaj je imao karakteristike jednog lepog druženja, gde smo mi mogli da naučimo nešto novo iz životnog iskustva naših najstarijih sugrađana, a oni opet da nauče kako da sačuvaju i kontrolišu svoje zdravlje.